dinsdag 7 mei 2024

Een mooie avond met een vervelend incident in het Metropolitano in Madrid

Zaterdag 27 april; voor David en mij geen verregende Koningsdag, maar de wedstrijd Atletico Madrid-Athletic Bilbao in Madrid. Een wedstrijd in de Spaanse Liga met groot belang: de vierde plaats en daarmee plaatsing voor de Champions League. We gaan met de metro naar het nieuwe stadion van Atletico, het Wanda Metropolitano, waarin Atletico speelt sinds het seizoen 2017-2018.Voor de wedstrijd hebben we eenvoudig kaarten kunnen kopen op de website van de club, we hebben goede plaatsen voor 60 euro per stuk. We weten dat er in de stadions geen bier geschonken mag worden, maar dat is opgelost door een boulevard vol eten en drinken buiten de toegangspoorten. 
Eenmaal binnen kijken we om eens heen en zien een indrukwekkend stadion, geen rechthoekige betonnen bak maar een klassieke ovaal, ook het open dak is zo vormgegeven. Het is zonder twijfel het mooiste nieuwe stadion dat ik van binnen zag. De wedstrijd zelf is van het begin af aan boeiend en van een heel hoog niveau. Vanaf de eerste minuut staat Simeone op de zijlijn aanwijzingen te geven aan zijn spelers.


 Bilbao voetbalt beter, maar maar Atletico komt door een van richting veranderd schot van De Paul op voorsprong. De wedstrijd wordt ontsierd doordat de zwarte aanvaller Nico Williams bij een corner apengeluiden naar zijn hoofd krijgt. Wij horen het het niet, maar zien wel de verontwaardigde reactie van de speler, die meteen gesteund wordt door de scheidsrechter. Die legt het spel stil, gaat naar de zijlijn en laat Atletico weten dat dit gedrag niet geaccepteerd wordt. Inmiddels is Atletico (ondanks oppakken en bestraffen van de dader) gestraft voor het incident en moet de fanaieke Zuidtribune twee duels leeg blijven. Nico Williams neemt nog voor de rust wraak door na slordig balverlies van Atletico op het middenveld de gelijkmaker binnen te schieten. Na de rust krijgt Atletico de wedsrijd beter onder controle. Na een magistrale lange pass van Koke weet Correa al vrij snel de 2-1 te maken. Daarna probeert Bilbao wel aan te vallen, maar Atletico verdedigt gedisciplineerd en geeft weinig weg. Vlak voor tijd maakt linkerspits Lino via de paal en doelman Simon nog de 3-1 en dezelfde speler scoort bijna nog een keer na een geweldige pass met de buitenkant van Antonio Griezman, die deze westrijd als diepe spits moest spelen en niet echt uitblonk. De intense wedstrijd, gespeeld in een heel hoog tempo, eindigde zo in 3-1, tot tevredenheid van het thuispubliek. Een publiek dat overigens niet heel fanatiek was, met uitzondering van de fanatieke Zuidtribune, die geheel conform de hedendaagse supporterscultuur bij de meeste clubs de hele wedstrijd zong en met vlaggen. zwaaide, alsof de wedstrijd bijzaak is. Door het resultaat vergrootte Atletico de voorsprong op Bilbao tot zes punten, waarmee plaatsing voor de Champions League vrijwel zeker is.

De Zuidtribune vanaf onze plekGeen opmerkingen:

Een reactie posten